Koenraad Spijker  - Piano         


Altijd al willen leren pianospelen?
Je spel naar het volgende niveau tillen?

Ik heb van vele docenten les gehad, in vele verschillende disciplines -klassiek, jazz, compositie, piano, drums, gitaar-, als er één overkoepelende waarheid bijblijft van al die lessen dan is het wel hoe belangrijk het in de kunsten is om je werk met iemand te delen, en te bespreken. Een van mijn leraren zei dat pianoles geven of krijgen voor zowel de student als de docent ongeveer even leerzaam is, en dat beide partijen elkaar met evenveel respect moeten behandelen. Ik krijg al mijn hele leven les, het zal waarschijnlijk wel nooit ophouden, maar ik heb zelf ook al zes jaar ervaring met lesgeven. Kinderen, studenten, ouderen, beginners, gevorderden, privé, en op de muziekschool, allemaal anders, allemaal belangrijk. 


Leren luisteren naar muziek, met de oren en met de ziel, is de meest verfijnde vorm van waarneming die wij als mens tot ontwikkeling kunnen brengen. 


Momenteel geef ik les bij mij thuis, op de Nachtwachtlaan 63 in Amsterdam, in één van die grote blokken in het Rembrandtpark. Ik kan ook naar jou toekomen als je dat prettiger vindt, dan kunnen we overleggen wat de prijs betreft. 


Ik geef mijn lessen per student anders vorm, omdat ik probeer te zien wat iemand in deze fase van zijn of haar niveau het beste kan gebruiken. Over het algemeen probeer ik een zo compleet mogelijke opleiding te bieden; dat betekent niet alleen nootjes leren en techniek, maar ook een beetje harmonieleer, solfège, improvisatie, vormleer. Hoe completer je kennis van muziek is, hoe sneller de deurtjes voor je opengaan, en hoe plezieriger het wordt om muziek te maken, en er naar te luisteren! En dat hele straatje gaat niet alleen over klassieke muziek, maar net zo goed over jazz, modernere muziek of over popliedjes. Alles kan, wat jij wil!


Wacht niet langer, iedereen kan leren muziek maken (en iedereen zou het moeten doen, muziek verrijkt je leven)!


Mail naar [email protected] of bel 06 3828 5237