Koenraad Spijker  - Piano         


De Creatie Is Niet Schoon!

Een uniek project waarin de werelden van de beeldende kunst en die van de klassieke muziek met elkaar versmelten. 

Kunst & Pöezie: Salomé Roodenburg

Piano: Koenraad Spijker

LIEDER LIEFDE#1

Following their sold-out 'Hommage à Debussy' in March, Anna Trombetta, mezzo-soprano, and Koenraad Spijker, piano, choose beautiful locations, including the Lutherse Kerk of the Hague to present an afternoon of specially chosen songs, or lieder, to lead their audience through the temptations, acceptance and refusal of love offered by the composers and authors. Claude Debussy, Edvard Grieg, and Franz Schubert, will be showcased, their music set to texts by Victor Hugo, Heinrich Heine, Johann Wolfgang von Goethe, and more. Join us for a memorable afternoon of love in all its forms with joy, tears, and temptation.


Volgend op hun meer dan uitverkochte 'Hommage à Debussy' in maart, presenteren Anna Trombetta (mezzosopraan) en Koenraad Spijker (piano) een nieuw programma van speciaal gekozen liederen om samen met hun publiek te zoeken naar de subtiele accenten van verleiding, acceptatie en afwijzing in de liefde. Zij zullen ten gehore brengen het sensuele impressionisme van CLAUDE DEBUSSY, het sprookjesachtige verlangen van EDVARD GRIEG en de prachtige melodieën van de jonggestorven FRANZ SCHUBERT, die met zijn sereniteit de aardse lusten lijkt te overstijgen. Naast het concerteren zullen zij ook vertellen over de componisten en hun liefdeslevens, en onderzoeken zij of de vaak saillante escapades van de componisten terug te vinden zijn in hun muziek. Wist u bijvoorbeeld dat Debussy maar liefst twee vrouwen zo ver kreeg dat zij probeerden zichzelf met een revolver het leven te ontnemen?


De liederen zijn gecomponeerd op de versen van o.a. Victor Hugo, Heinrich Heine en Johann Wolfgang von Goethe.

SKRJABIN - THE DIVINE MYSTERY

Koenraad Spijker studeerde in 2017 cum laude af voor zijn master, bij de Hongaarse pianiste Klára Würtz, aan het conservatorium van Utrecht. Hij wijdde zijn masters geheel aan de Russische componist Alexander Skrjabin en na een fantastisch eindrecital gegeven te hebben dat geheel in het teken stond van de Russische grootmeester verdedigde hij in zijn these een formule voor het tot stand komen van het harmonisch systeem in de latere werken. Eerder dit jaar, in maart, gaf hij met toptalenten Emma Roijackers en Anna Trombetta een meer dan uitverkocht concert in de Amstelkerk, volledig gewijd aan de Franse meester Claude Debussy. Na op diverse podia te hebben gespeeld keert hij terug in de Amstelkerk om een complete recital te wijden aan zijn favoriete componist en leermeester. Het concert is tevens een benefietconcert om zijn reis naar Bulgarije te kunnen bekostigen; Koenraad gaat een halfjaar in Sofia studeren bij Skrjabin-meester Atanas Kurtev.