Koenraad Spijker  - Piano         


Koenraad was onlangs als solist of als kamermusicus te gast bij:


- De Hout Alkmaar Kamermuziekfestival

- Naarden International Pianofestival 

- Stift Musical Encounters Kamermuziekfestival

- Akoestikum Kamermuziekfestival

- Pordenone International Silent Film Festival (ieder jaar krijgen twee studenten uit Europese conservatoria masterclasses in het improviseren onder en begeleiden van de 'Silent Film', veelal films van voor de jaren '30, een zeer bijzondere ervaring)


En werkt samen met:

Het Ramses Shaffyhuis Amsterdam

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

We Are Public


Koenraad is geboren op 12 september 1991 te Amsterdam. Vanaf zijn 6e kreeg hij klassiek pianoles en hij was al gauw publiekelijk te zien op kindercompetities en festivals. Van zijn elfde tot zijn veertiende levensjaar heeft hij de piano verruild voor de drums; het gebeurde in deze fase dat hij interesse kreeg voor Latijns-Amerikaanse muziek, eerst voor de ritmen en aansluitend voor de functionele harmonie. Op zoek naar de oorsprong van de Latijns-Amerikaanse ritmen en harmonieën keerde hij naar zijn oude instrument terug; hij studeerde twee jaar bij de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal en hij kreeg naast een rijke harmonische scholing onderricht in de vrije improvisatie. Vervolgens richtte hij zich, op zoek naar de oorsprong en in voorbereiding op het conservatorium weer op de Europese klassieke meesters. Hij werd op 17-jarige leeftijd aangenomen op het Conservatorium van Utrecht en hier sloot hij onder leiding van de Hongaarse pianiste Klára Würtz in 2013 zijn Bachelor Klassiek Piano af met een 10. In 2017 studeerde hij met een 9,6 af voor zijn Master Klassiek Piano, eveneens onder leiding van Klára Würtz. In deze periode studeerde hij tevens jazzpiano bij de legendarische Bert van den Brink en compositie bij Caroline Ansink. In de loop van deze laatste paar jaren hebben al zijn voorkeuren en eerdere fascinaties een middelpunt gevonden: hij heeft zich gespecialiseerd in de muziek van Aleksander Skrjabin, een componist die naar zijn mening ‘alles heeft’. Zijn eindexamenrecital bestond dan ook geheel uit werken van de Russische meester. Voor zijn masterthese onderzocht hij de harmonische morfogenese binnen Skrjabin's pianosonates. Momenteel studeert hij in Sofia, Bulgarije, bij Atanas Kurtev, een meester in de muziek van Skrjabin. Koenraad speelde op nationale en internationale festivals in klassieke muziek, kamermuziek, improvisatie en wereldmuziek.


Hij kreeg tijdens zijn klassieke studies onderricht van vele grote pianisten 

waaronder Alan Weiss, Daniel D'Rivera, Martyn van den Hoek, Igor Roma, Anto Pett, Svetozar Iwanoff, Jean-Bernard Pommier, Elisabeth Leonskaya, Enrico Pace, Nino Gvetadze en Atanas Kurtev.